Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Λουτσιάνο Γκαλέττι. Το νέο Νο8 του Θρύλου!


Λουτσιάνο Γκαλέττι ο 2ος! Μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του Ολυμπιακού και γενικότερα Ελληνικής ομάδας είναι γεγονός. Ο Λουτσιάνο Γκαλέττι εν ενεργεία διεθνής Αργεντινός ποδοσφαιριστής με πετυχημένη θητεία στο Ισπανικό πρωτάθλημα τα 6 τελευταία χρόνια θα καλύπτει πλέον τη δεξιά πλευρά του κέντρου της ομάδας μας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Οι δηλώσεις του παίκτη χθες στο αεροδρόμιο, όπου για πρώτη φορά φέτος βρέθηκαν φίλοι του Ολυμπιακού, δεν ξέφυγαν από τα καθιερωμένα δείχνοντας πάντως όρεξη και διάθεση να προσφέρει στην ομάδα. Η οποία ομάδα με τη σειρά της του έχει προσφέρει ένα πραγματικά πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε και ελπίζουμε την ίδια διάθεση και πάθος να δείξει και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι συμμετοχές και τα γκολ του Γκαλέττι τα τελευταία 6 χρόνια στο Ισπανικό πρωτάθλημα (Πηγή http://www.sport-fm.gr/).
2001/02: Σαραγόσα 27, 2
2002/03: Σαραγόσα 37, 8
2003/04: Σαραγόσα 34, 3
2004/05: Σαραγόσα 37, 2
2005/06: Ατλέτικο Μ. 26, 1
2006/07: Ατλέτικο Μ. 31, 3

Επίσης έχει 13 συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής και 3 γκολ.

Στη σημερινή παρουσίαση του παίκτη που έγινε καθυστερημένα μεν σε ευχάριστο κλίμα δε, πέρα από τα καλωσορίσματα από τον Ιλια Ίβις , τον Πέτρο (χρόνια του πολλά) Κόκκαλη και τον Τάκη Λεμονή ο παίκτης υποσχέθηκε να ευχαριστήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού με την απόδοση του στο γήπεδο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τι έφυγε από την Ισπανία και ήρθε στην Ελλάδα αναφέρθηκε στο ότι τον κέρδισε ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση έδειξε το ενδιαφέρον της για αυτόν. Για την νέα του ομάδα είπε ότι έχει δει αρκετά παιχνίδια και πιστεύει ότι έρχεται σε μια μεγάλη ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League και ότι θα την βοηθήσει για να πάει ακόμα καλύτερα.

Στην αποστολή θα ενσωματωθεί στις 14 Ιουλίου στο Ζέεφελντ. Οπως ανέφερε ο Τάκης Λεμονής πιο σημαντικό είναι να ξεκουραστεί αφού προέρχεται από ένα πρωτάθλημα που τελείωσε πολύ αργά.

Ο Γκαλέττι θα πάρει τη φανέλα με το Νο8 που είχε μέχρι τώρα ο Μίλος Μάριτς και όλοι μας ελπίζουμε σε μεγαλύτερη προσφορά από αυτή που μας έδωσε ο συμπαθής Σέρβος.

Στη συνέντευξη τύπου έγινε αναφορά από τον Τάκη Λεμονή και τον Ιλια Ίβιτς στις φήμες για κακές σχέσεις τις οποίες διέψευσαν και οι δύο, ενώ ο Λεμονής πολύ σωστά παρατήρησε ότι οι σχέσεις όσων δουλεύουν μαζί δοκιμάζονται στα δύσκολα.

Ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για παίκτες από την Ελληνική αγορά και είπε ότι δεν υπάρχει κάτι πολύ αξιόλογο από Ελληνες (και μεταξύ μας δίκιο έχει) αλλά παρόλα αυτά άφησε ένα παράθυρο ανοικτό για επαφές που πιθανόν να έχουν γίνει. Αξιοσημείωτη πάντως είναι η αναφορά του στους 8 νεαρούς που έχουν ήδη υπογράψει στην ομάδα σημάδι ότι τα λόγια ότι πλέον θέλουμε να βγάλουμε κάποιους νέους παίκτες μάλλον τα πιστεύουμε. Επίσης έκανε και μια γενική αναφορά στο ταξίδι με τον Ιβιτς στο Λονδίνο και μιλησε γενικα για αρκετές επαφές που μπορεί να μας φανούν χρήσιμες τώρα αλλά και στο μέλλον.

Στη συνέχεια ο Ιλια Ίβιτς αν και ρωτήθηκε δεν μίλησε για συγκεκριμένο αριθμό μεταγραφών πάντως το νούμερο που είπε ήταν μεταξύ 4 και 6. Επίσης σημείωσε ότι το σημαντικό είναι να γίνουν οι σωστές κινήσεις και να μην γίνουν λάθη στους παίκτες που θα έρθουν.

Για τα υπόλοιπα θέματα των παικτών που ακούγονται το τελευταίο καιρό διαψεύστηκαν (όπως ήταν αναμενόμενο) τα σενάρια για τον Καστίγιο, ο Ιβιτς είπε ότι περιμένουν για 1-2 ημέρες τον Μορφέο και ότι ενδιαφερόμαστε για Κολοτσίνι και Ντραγκουντίνοβιτς χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Συμπερασματικά η διοίκηση και το νέο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού δείχνουν διατεθειμένοι φέτος να ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα μας με παίκτες ποιότητας και να κάνουν την οικονομική και αγωνιστική επένδυση που μπορούν αλλά και δικαιούται να δει ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Περιμένουμε με αισιοδοξία πλέον τη συνέχεια για τη συμπλήρωση και των άλλων θέσεων στις οποίες έχουμε κενά.
Σχολιάστε τη μεταγραφή Γκαλέττι αλλά και αυτές που περιμένουμε στο forum

O Γιάγια ήταν λίγος.

Ο Γιάγια Τουρέ είναι ένας από τους πιό πολυσυζητημένους παίκτες που στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού. Από την αρχή που πρόβαρε την ερυθρόλευκη φανέλα, έγινε απευθείας το αγαπημένο παιδί όλων. Το παιδί που ήρθε από την μικρή και άγνωστη πόλη του Ντόνετσκ, και αγκαλιάστηκε από την μεγάλη ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός.

Μετά από τις εμφανίσεις του στα φιλικά της προετοιμασίας και με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, όλοι μιλούσαν για έναν παίκτη φαινόμενο. Για το παιδί που βρήκε επιτέλους το ‘σπίτι του’. Για τον μικρό περιπλανόμενο, που ο Ολυμπιακός θα του πρόσφερε άφθονη αλάνα ώστε να ασκήσει με χαρά την λαχτάρα του για μπάλα.

Φυσικά ο ίδιος δεν ένιωσε ποτέ κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είδε τον εαυτό του σαν έναν παίκτη που ήταν τιμή του να φοράει την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά την αξία του, όπως επίσης οτι ο Ολυμπιακός για αυτόν δεν ήταν τίποτα παραπάνω απο ένα σκαλοπάτι για την περαιτέρω ‘Ευρωπαϊκή’ του καριέρα. Πανέμορφο το λιμάνι του Πειραιά, αλλά δεν είχε ποτέ σκοπό να γίνει το δικό του.

Και εκεί ήταν που αυτή η σχέση ήταν καταδικασμένη να οδηγήσει στον χωρισμό. Η χασματική διαφορά οπτικής του παίκτη και των υπολοίπων. Οι μεν οπαδοί δεν δέχτηκαν ποτέ τον Τουρέ σαν αστέρα. Τον είδαν σαν κάτι δικό τους. Σαν κάτι που αυτοί ανέδειξαν. Τις απαιτήσεις του, αντί για ανταμοιβή ή τρόπο να επωφεληθεί η ομάδα του Ολυμπιακού, τις έβλεπαν συναισθηματικά. Τις έβλεπαν σαν αχαριστία.

Ανάλογα λάθη έκανε και η Διοίκηση. Ήταν πολύ εύκολο για εκείνη να εκμεταλευτεί όσο το δυνατόν τον Τουρέ προς το δικό της συμφέρον. Θα μπορούσε να του είχε προσφέρει εκείνο το περιβόητο με ανανεωμένους όρους συμβόλαιο. Αλλά όχι. Ίδια οπτική με αυτή των οπαδών είχε και ο Πρόεδρος. Πολλές φορές το έχει τονίσει. Είναι και αυτός οπαδός. Δεν μπόρεσε να διαχωρίσει τον συναισθηματισμό από το συμφέρον. Από τον επαγγελματισμό. Και εκεί ήταν που έχασε.

Η ιστορία μας διδάσκει. Απο προηγούμενα λάθη άλλων, αλλά και δικά μας. Άγνωστο αν αποφύγει η διοίκηση το ίδιο λάθος. Άγνωστο, αν και πότε, θα ξαναβρεθεί άλλος ‘αχάριστος’ παίκτης. Άγνωστο αν οι οπαδοί ξαναέχουν αυτήν την ‘άρνηση’. Το σίγουρο όμως είναι οτι αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Και αυτός ο Πρόεδρος του. Είμαστε μεσογειακοί, συναισθηματικοί, με ταπεραμέντο, που όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τον επαγγελματισμό. Για τον Ολυμπιακό, ο Γιάγια δεν έκανε.

Σημ: Ο Γιάγια Τουρέ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, στις 25/06/07.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Ο Ίλια ξαναέρχεται ως άλλος...


Αν και σύντομη η παρουσία του Ίλια Ίβιτς στην ομάδα του Πειραιά ως Τεχνικού Διευθυντή, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να απαντήσει στην αρχική δυσπιστία των οπαδών της ομάδας μας. Ο Αργεντίνος 23χρονος Νούνιες, η ‘κλεισμένη’ οπως ακούγεται μετακίνηση του Γκαλέτι, η προσπάθεια της μεταγραφής του Κολοτσίνι και Μορφέο, και η επικείμενη συνάντηση με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ρεαλ Μαδρίτης Πέντζα Μιγιάτοβιτς, αποτελούν ικανή συνθήκη να αναθαρρήσουμε, παρατείνοντας, για άλλη μια φορά, το όριο εξάντλησης της υπομονής μας.

Η ένταξη Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα του Ολυμπιακού, και η αναφερόμενη απο τα πλέον επίσημα χείλη ‘αναδιοργάνωση’, αποτελούν ένα μεγάλο πείραμα για το σύλλογο. Πείραμα, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις, και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να διαβάσουμε στα βιβλία κοινωνικών επιστημών στο κεφάλαιο ‘Επαναπροσδιορισμός Οργανογράμματος της επιχείρησης’. Το μόνο όμως που έχουμε να κάνουμε για αυτό, είναι να ελπίζουμε πως το αποτέλεσμα των λαθών σε απόλυτο νούμερο να είναι μικρότερα απο την διαφορά της δυναμικότητας του Ολυμπιακού έναντι των ανταγωνιστών του.

Δυστυχώς, ρόλους που έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια οι ομάδες των προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, εμείς όχι μόνο τους ανακαλύπτουμε τώρα, αλλά τους προωθούμε και ως λύσεις προς όλα τα προβλήματα. Ας είναι και έτσι ομως. Κάλλιο αργά παρά ποτε φυσικά, και να έχουμε υπόψιν μας οτι αυτή η αλλαγή φιλοσοφίας για να πετύχει, χρειάζεται την στήριξη όλων μας αλλά κυρίως της Διοίκησης. Αν δεν αφομοιωθεί και στηριχτεί πρωτίστως από τον Πρόεδρο, δεν θα μπορέσει να υιοθετηθεί από τους υπολοίπους.

Αν και η μέχρι τώρα εμπειρία του Ίλια Ίβιτς ως Τεχνικού Διευθυντή φαντάζει μάλλον ελπιδοφόρα, ο επαναπρογραμματισμός των μεταγραφών που είχε ξεκινήσει ο προπονητής της ομάδας Τάκης Λεμονής, και η σχέση αυτών των δυο δημιούργησαν και δημιουργούν κάποια ερωτηματικά. Δεν έχουμε τίποτα να τον συμβουλεύσουμε, και τίποτα να του θυμίσουμε για την ιστορία του συλλόγου. Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε, είμαστε εδω για να συζητήσουμε τις αποφάσεις του. Είμαστε εδώ, περιμένοντας για άλλη μια φορά, ο Ολυμπιακός να μας κάνει περήφανους.

Μόλις λίγες μέρες λοιπόν, από την ανακοίνωση του Ίλια Ίβιτς στον καινούργιο του ρόλο, τον καλωσορίζουμε με χαρά στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Μεταγραφές του Θρύλου και Νέα Εποχή


Λιονέλ Χόρχε Νούνιες ο 1ος.! Μετά από αναμονή εβδομάδων, αγωνία αλλά και έντονη αμφισβήτηση από τους περισσότερους φίλους του Ολυμπιακού για το που και πως κινείται η ομάδα στο τομέα των μεταγραφών, η απόκτηση του 23χρονου Αργεντινού ποδοσφαιριστή ήρθε σαν το πρώτο ελπιδοφόρο νέο για την ενίσχυσή της.

Βέβαια με δεδομένα τα περσινά παθήματα, το γεγονός ότι ο παίκτης έχει ένα μέτριο για τα –Ευρωπαϊκά δεδομένα- κασέ και για πρώτη φορά βγαίνει από τη χώρα του αγωνιζόμενος μέχρι τώρα σε μια μικρομεσαία ομάδα της Αργεντινής, θα πρέπει να μας κάνει συγκρατημένους στις εκτιμήσεις μας μέχρι να τον δούμε στο γήπεδο.

Η συνέχεια φαίνεται να είναι έντονα λάτιν και κυρίως Αργεντίνικη. Οι φήμες φέρνουν τον Γκαλέτι (ένα σαφέστατα πιο γνωστό και δοκιμασμένο παίκτη από το Νούνιες) κοντά στην ομάδα μας δίνοντας, μετά από πολλά χρόνια, μια αξιόπιστη λύση στη δεξιά πλευρά. Από εκεί και περά υπάρχει ένα πλήθος ονομάτων που αφορούν την ενίσχυση και της αμυντικής γραμμής με προεξέχον αυτό του Κολοτσίνι. Για αμυντικό χαφ αν και θα έπρεπε δεν ακούμε τίποτα. Ας ελπίσουμε να μας κρατούν μια καλή έκπληξη σε αυτή τη θέση.

Η φετινή χρονιά φαντάζει και είναι κομβική για την ομάδα μας. Με ομολογουμένως τολμηρές αποφάσεις όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις παικτών η ομάδα έχει φτάσει να έχει αριθμό παικτών που μοιάζει πιο πολύ σε ομάδα μπάσκετ. Την ίδια στιγμή μέσα στη μεταγραφική περίοδο αποφασίστηκε αλλαγή πλεύσης όσον αφορά τον (ή τους) υπεύθυνους για τις μεταγραφές . Απο εκεί που ο Λεμονής ταξίδευε ανά τον κόσμο να βρει και να μιλήσει με παίκτες η δουλειά αυτή ανατέθηκε στον Ίβιτς ο οποίος δείχνει να στρέφεται σε εντελώς διαφορετικά ονόματα από αυτά που ακούγαμε μέχρι τώρα. Τελικά μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία ο Ίβιτς καλείται να συμπληρώσει πλήθος κενών στο ρόστερ της ομάδας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής στη Λεωφόρο και το 1ο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι με κλειστές πόρτες δημιουργούν ήδη ένα μικρό αγωνιστικό Γολγοθά μόλις στην αρχή της νέας χρονιάς. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το ρόστερ να συμπληρωθεί έγκαιρα ώστε η ομάδα να δουλέψει πλήρης και να είναι πανέτοιμη στα 2 αυτά παιχνίδια που μπορεί να καθορίσουν πολλά κυρίως όσον αφορά το κλίμα στην ομάδα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις για την ενίσχυση της ομάδας. Η περσινή χρονιά έφερε κάποιες πρωτόγνωρες καταστάσεις στον Ολυμπιακό με κυριότερο την εμφανή πλέον μη-αποδοχή από τον κόσμο ακόμα και της κατάκτησης του πρωταθλήματος αν αυτή δε συνοδεύεται από πρόοδο στην Ευρώπη, καλύτερο θέαμα και διάθεση από τη διοίκηση για πραγματική υπέρβαση.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού όπως κάνει πάντα έτσι και φέτος θα είναι κοντά και θα υποστηρίζει την ομάδα είτε μέσα στο γήπεδο είτε έξω από αυτό, είτε ζεί στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε γωνιά του κόσμου. Αυτό που θέλει όμως να ξέρει (και οι κινήσεις στις μεταγραφές είναι μια καλή ένδειξη) είναι ότι και η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπο-στηρίζει την ομάδα του Θρύλου με το ίδιο πάθος που έχει ο κόσμος του.

Μάλλον δε ζητάμε πολλά, έτσι δεν είναι;
Σχολιάστε τα νέα αποκτήματα της ομάδας μας στο thrylos-fans.net/forum!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Καλή Αντάμωση Ανατόλ!

Ειμαστε στην δυσαρεστη θεση σημερα να αποχαιρετησουμε εναν μεγαλο παικτη....εναν μεγαλον ανθρωπο.....εναν Ολυμπιακο. Πριν λιγα λεπτα η ΠΑΕ Ολυμπιακος με επισημη ανακοινωση της μας ενημερωσε οτι ο Γιωργος Ανατολακης αποτελει παρελθον απο την ομαδα μας! Εμεις θεωρουμε οτι το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πουμε ενα μεγαλο "ευχαριστω" σε αυτον τον γνησιο Ολυμπιακο μαχητη, που ακομα και οταν τον χλευαζαν καποιοι, αυτος εβαζε το κεφαλι κατω και εκανε καταθεση ψυχης μεσα στους αγωνιστικους χωρους. Να εισαι παντα καλα Γιωργαρε, θα εισαι παντα στην καρδια μας και θελουμε μια μερα να σε δουμε παλι πισω στην ομαδα μας, προκειμενου να μπολιασεις το παθος και την αγαπη για τον Θρυλου και στις επερχομενες γενιες παικτων!!! Καλη ανταμωση φιλε!!!!

Τα σχολια σας για τον Γιωργο εδω, στο φορουμ του thrylos-fans.

Τέλος και ο Μάριτς!

Μετα την λυση των συμβολαίων των Ταραλίδη και Παππά που έγινε προχθες, ακολούθησε η σειρά του Μίλος Μάριτς να λυσει και τυπικά το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ. Εμεις να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην καριέρα του Σέρβου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ : Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μίλος Μάριτς, στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.