Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Καλή τύχη Νέρι!!

Τελικα συνεβει αυτό που πριν 2 μηνες ισως εμοιαζε απιθανο. Ο Νερι Καστιγιο από χθες αποτελει παρελθον από τον Ολυμπιακο, και πλεον ανήκει στο εμψυχο δυναμικο της Σαχτιαρ Ντονετσκ. Η προσφορα που εφτασε στα γραφεια της ΠΑΕ Ολυμπιακος πριν 2 μερες ηταν εξαιρετικα δυσκολο να απορηφθει από οποιαδηποτε Ελληνικη ομαδα. Δεν βρισκεις ευκολα 15 εκατομυρια ευρω σημερα. Θα ηταν μεγαλο λαθος της διοικησης να αρνηθει τα χρηματα αυτά, που αν επενδυθουν σωστα μπορουν να οδηγησουν τον συλλογο σε τελειως διαφορετικο επιπεδο!

Εμεις θελουμε να ευχαριστησουμε τον Νερι τοσο για οσα προσφερε όλα αυτά τα χρονια οσο και για τα χρηματα που εφερε στον συλλογο. Είναι μεγαλη υποθεση για τον Ολυμπιακο τα χρηματα αυτά! Με τον Νερι ειχαμε και καλες και κακες στιγμες……ειμαστε όμως υποχρεωμένοι σαν Ολυμπιακοι να κρατησουμε βαθεια μεσα στις καρδιες μας τις καλες στιγμες και να ξεχασουμε τις κακες!!! Κραταμε το γκολ με την Γαλατα, το γκολ με τον ΠΑΟΚ, το γκολ με την ΑΕΚ στον τελικο Κυπελλου…..κραταμε το παθος και την αγαπη για την ομαδα!

Νερι, σου ευχομαστε να εχεις καλη τυχη και υγεια εσυ και οι δικοι σου ανθρωποι. Να εισαι παντα καλα, να προσεχεις και να δουλεψεις πολύ. Με λιγα λογια και πολύ δουλεια θα φτασεις πολύ ψηλα γιατι εχεις ταλεντο…..αρκει να το εκμεταλευτεις σωστα και εξυπνα!!!

Αντιο φιλε, καλη επιτυχια και καλη ανταμωση! Σχολιαστε τον Νερι στο φορουμ του thrylos-fans!





Μια κόμπρα στην Μάιντς!

Εδώ και πολύ καιρο ο Φελιξ Μπορχα δεν ηταν μεσα στα πλανα της τεχνικης ηγεσιας. Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του επιθετικου από το Εκουαδορ στις προπονησεις, η αποφαση για παραχωριση του είναι τελεσιδικη. Ετσι όταν προσφερθηκε η Μαϊντς να αποκτησει τον Φελιξ με μορφη δανεισμου για ένα χρονο, ο Ολυμπιακος δεν θα μπορουσε να αρνηθει την προσφορα!


Ετσι ο παικτης θα μεταβει στην Γερμανια οπου για την επομενη χρονια θα παιξει δανεικος με τα χρωματα της Μαϊντς! Εμεις του ευχομαστε καθε επιτυχια!!!

Μπράβο….για το 2ο ημίχρονο!

Το τελευταίο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους ήταν αυτό με αντίπαλο την Ισπανική Μαγιόρκα. Σίγουρα ήταν και το δυνατότερο φιλικό μέχρι ώρας και μια καλή ευκαιρία για τον προπονητή μας να δει κάποια πράγματα και για τους παίκτες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές τα φιλικά αυτά δεν προσφέρονται για ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σε γενικές γραμμές όμως η ομάδα μας άρεσε….κυρίως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να αναπτυχθεί. Σίγουρα η εικόνα του πρωτου μερους δεν ηταν οσο καλη αυτή του δευτερου. Στο δευτερο μισο του αγωνα, και με τις αλλαγες που εγιναν, ο Θρυλος εγινε σαφως πιο γρηγορος και κινητικος στον χωρο του κεντρου με αποτελεσμα αφενος μεν να δημιουργησει ευκαιριες, αφετερου δε να μην δεχθει σοβαρη απειλη από τους επιθετικους της αντιπαλης ομαδας. Αρκετα καλη εντυπωση μας αφησε στο ανεπισημο ντεμπουτο του ο Ραουλ Μπραβο ενώ για άλλη μια φορα αρκετα θετικος ηταν ο Γκαλετι!

Ολυμπιακός (Τ.Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσαζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι, Νούνιες, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Νε, Ρ.Μπράβο, Κωνσταντίνου, Άντζας.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Λύκε Λύκε ... Είσαι Εδώ!


Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα ο 9ος! Η ομάδας μας άργησε να ξεκινήσει τις μεταγραφές της αλλά ομολογουμένως κάνει μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια να καλύψει τα κενά του ρόστερ.

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του αργεντινού μέσου Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας".

O επονομαζόμενος «Λύκος» είναι ο 3ος Αργεντινός παίκτης αυτής της μεταγραφικής περιόδου κάτι πάρα πολύ σπάνιο για τα δεδομένα του Ολυμπιακού.
Αγωνιζόμενος στην πρωταθλήτρια ομάδα της Αργεντινής Σαν Λορέντζο έκανε μια τελευταία εξαιρετική χρονιά σαν αμυντικός μέσος η οποία του έδωσε το διαβατήριο για τον Ολυμπιακό.

Ο Λεντέσμα έχει αγωνιστεί και διακριθεί με ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό στην Αργεντινή αλλά στα αρνητικά του είναι το αποτυχημένο του πέρασμα από το Αμβούργο το οποίο δε φαίνεται να έχει ξεχάσει :
«Είμαι ευτυχισμένος που έρχομαι στον Ολυμπιακό. Έρχομαι να πάρω ρεβάνς για την προηγούμενη θητεία μου στην Ευρώπη. Είμαι πιο έμπειρος από τότε που αγωνιζόμουν στο Αμβούργο.»,

Σε άλλες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής έκανε αναφορά στον πρώην προπονητή του που είναι ένας από τους ανθρώπους που πιστεύουν πάρα πολύ στην αξία του και τον χαρακτήρισε καλύτερο αμυντικό χαφ του προηγούμενου πρωταθλήματος.

«Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της Σαν Λορέντζο και τον προπονητή μου, Ραμόν Ντίαζ, που δεν έφεραν αντίρρηση. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα και δεν ήθελα να την χάσω. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που θα συναντήσω στον Ολυμπιακό και άλλους αργεντινούς(Γκαλέτι-Νούνιες) και σίγουρα θα με βοηθήσουν για να προσαρμοστώ»

Τα στατιστικά του Λεντέσμα πηγή www.contra.gr
Ημ. γέννησης: 29/12/1978
Ύψος: 1.78 ,Βάρος: 75
1997-98: Αρχεντίνος Τζούνιορς 27-0
1998-99: Αρχεντίνος Τζούνιορς 27-0
1999-00: Ρίβερ Πλέιτ 13-0
2000-01: Ρίβερ Πλέιτ 3-0
2001-02: Ρίβερ Πλέιτ 27-0
2002-03: Αμβούργο 16-0
2003: Μοντερέι 16-0
2004: Κολόν Σάντα Φε 17-0
2004-05: Ρίβερ Πλέιτ (Αλντοσίβι) 23-0
2005-06: Ρασίνγκ Κλουμπ 4-0
2006: Αρχεντίνος Τζούνιορς 34-2
2007: Σαν Λορέντζο 18-1

Διεθνής: 1-0 (vs Χιλή, 18 Απριλίου 2007).
Ο νέος παίκτης μας δείχνει ώριμος και σοβαρός με διάθεση να προσφέρει χωρίς να είναι βέβαια ο Βιερά. Ελπίζουμε να βοηθήσει την ομάδα μας στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και να δικαιώσει το «άγριο» παρατσούκλι του.

Σχολιάστε τον «Λύκο» και τις υπόλοιπες μεταγραφές της ομάδας μας στο http://thrylos-fans.net/forum

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Υπέγραψε και ο Λατσκο!

Από τις πρώτες μέρες συμμετοχής του στην προετοιμασία ο Λατσκο είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στον Τάκη Λεμονη. Μετά και από την συμμετοχή του νεαρού Ούγγρου και στα 2 πρώτα φιλικά της σαιζόν, ο προπονητής εισηγήθηκε την απόκτηση του παίκτη και έτσι από χθες και επίσημα ο Ζολτ Λατσκο αποτελεί μέλος της οικογένειας του Θρύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του Ούγγρου ποδοσφαιριστή Ζόλτ Λάτσκο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 4 χρόνια

Εμείς να ευχηθούμε στον ποδοσφαιριστή να έχει την υγειά του και να πανηγυρίσουμε μαζί πολλούς τίτλους. Σχολιάστε τον Λατσκο εδω

Αργά και σταθερά προς τα μπροστά!


Πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό η ομάδα μας κέρδισε με 2-0 (Νούνιεζ, Μπόρχα) την μέτρια Τουρκική Ανκαραγκούτσου παρουσιάζοντας μας κάποια καλά δείγματα στην ανάπτυξη και την ανασταλτική λειτουργία σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό. Επίσης για πρώτη φορά είδαμε το 4-4-2 με 2 αμυντικά χαφ Στολτίδη, Τοροσίδη στο κέντρο του γηπεδου και τους Τζόλε , Γκαλέτι στα άκρα.

Η πρώτη εμφάνιση του Γκαλέτι για 45 λεπτά έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ενώ και ο Νουνιεζ ήταν μέσα στις περισσότερες από τις καλές ευκαιρίες της ομάδας αν και δεν απέφυγε κάποιες επιπόλαιες επιλογές. Η άμυνα χωρίς ν’ αποφύγει τα λάθη έδειξε πιο δεμένη με καλή παρουσία από τον Παρασκευά (χρόνια του πολλά για σήμερα) Αντζα.

Ηταν εμφανής πάντως στην ανάπτυξη μας η προσπάθεια για γρήγορες πάσες και η προώθηση και από τις δύο πλευρές του γηπέδου και κυρίως από την ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια δεξιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές και οι πολλοί νέοι παίκτες που αγωνίστηκαν δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά συμπεράσματα. Δεν μπορούμε βέβαια να λησμονήσουμε το αριστερό (παρακαλώ) πλασέ του Μπόρχα στο 2-0, έπειτα από ασίστ του Νουνιεζ.

Συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους τους οποίους πρώτους από όλους δείχνει να κρατά ο προπονητής με τις δηλώσεις του. Περισσότερα και καλύτερα συμπεράσματα την Κυριακή με τη σαφώς πιο ποιοτική Μαγιόρκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων. Πηγή championsday.gr
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτινα (71΄ Παναγόπουλος), Πατσατζόγλου, Ντομί, Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης (46΄ Νε), Γκαλέτι (46΄ Πάντος), Νούνιες (67΄ Μενδρινός), Τζόρτζεβιτς (46΄ Λάτσκο), Ματσούκας (46΄ Μπόρχα), Τοροσίδης (74΄ Λεοζίνιο), Αντζας (74΄ Παπαδόπουλος)

ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ: Κιριντιλί (61΄ Γιουσέλ), Γκιουνκιόρ, Σελίκ, Ντα Σίλβα, Οζκαϊνάκ, Καραντουμάν (46΄ Ακιέλ), Κριτά, Ουζκάν (61΄ Μπάλαμπαν), Μπεμπέ, Ερντογάν (57΄ Ντουρουέρ), Μάσεκ (46΄ Ακινφούν).

Σχολιάστε τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας μας στο
www.thrylos-fans.net

Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

Θέλει δουλειά πολλή!

Ηττα με 1-2 γνώρισε η ομάδα μας από την μέτρια Τσεχική Πλζεν στο 2ο φιλικό προετοιμασίας. Χρησιμοποιήθηκαν ουσιαστικά 2 ενδεκάδες με μόνο τον Μενδρινό και τον Λατσκο να παίζουν ολόκληρο το παιχνίδι. Ασύνδετη και κουρασμένη η ομάδα με μόνη θετική παρουσία τον Τοροσίδη έχασε δίκαια. Το γκολ ο Ματσούκας έπειτα από εξαιρετική πάσα του Τοροσίδη.

Ο προπονητής έπαιξε με 4-4-2 σε όλο το παιχνίδι, με 2 κεντρικά χαφ, το ένα σε ανασταλτικό (Στολτίδης Αημ, Τοροσίδης Βημ) και το άλλο (Νε Αημ, Τζόλε Βημ) σε δημιουργικό ρόλο. Δημιούργικα όμως η ομάδα μας υστέρησε έχοντας ασύνδετες γραμμές και καμία βοήθεια στην ανάπτυξη από τ’ ακραία χαφ, ενώ και η άμυνα μας έδειξε κενά και δεν απέφυγε τα λάθη.

Η 11αδα του Α’ ημιχρόνου
Νικοπολίδης, Πάντος, Ντομί, Σίκοφ, Σέζαρ, Στολτίδης, Νε, Μενδρινός, Λάτσκο, Νούνιες, Κοβάσεβιτς
Η 11αδα του Β’ ημιχρόνου
Μπούτινα, Μενδρινός, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Άντζας, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Φακίνος, Λάτσκο, Μπόρχα, Ματσούκα

Οπως δεν θα ενθουσιάζομασταν αν η ομάδα μας διέλυε την αντίπαλο δεν απογοητευόμαστε και απο το γεγονός ότι περισσότερο από 1 μήνα πριν τις επίσημες υποχρεώσεις η ομάδα έδειξε ανέτοιμη. Περιμένουμε τα επόμενα φιλικά με καλύτερες ομάδες αλλά και την ενσωμάτωση των υπόλοιπων μεταγραφών για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.


Σχολιάστε τα φιλικά της ομάδας μας στο www.thrylos-fans.net/forum

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Ξεμούδιασμα!

Το αποψινο φιλικο με την Ουτερχανκινγκ δεν μπορει να χρησιμοποιηθει προκειμενου να βγαλουμε καποια σοβαρα συμπερασματα για την κατασταση της ομαδας. Περισσοτερο αυτα τα πρωτα φιλικα ειναι για να ξεμουδιασουν οι παικτες και να δουν οι προπονητες συγκεκριμενα πραγματα που αφορουν την τακτικη της ομαδας. Ο Τακης Λεμονης ξεκινησε το φιλικο αυτο δινωντας την ευκαιρια σε αρκετους νεους παικτες. Ετσι στην πρωτη εντεκαδα ειδαμε τον καινουργιο αποκτημα Κυριακο Παπαδοπουλο, ειδαμε τον Μενδρινο, τον Νε, τον Ματσουκα και τον υπο δοκιμη Λατσκο στην θεση του αριστερου εξτρεμ. Τους πιτσιρικαδες συμπληρωσαν οι Μπουτινα, Παντος, Αντζας, Ντομι, Τοροσιδης και Μπορχα. Στο δευτερο ημιχρονο ο μονος απο την αρχικη εντεκαδα που εμεινε μεσα ηταν ο Λατσκο, ο οποιος περασε σε θεση αριστερου μπακ.

Δεν θα μπουμε σε λεπτομερη αναλυση του παιχνιδιου γιατι δεν αξιζει τον κοπο. Σε γενικες γραμμες μας εκανε θετικη εντυπωση το γεγονος οτι ο Τακης Λεμονης εχει την προθεση να στησει μια ομαδα που θα παιζει γρηγορα και θα κανει την εναλλαγη της μπαλας «με την μια». Μας αφησαν θετικες πρωτες εντυπωσεις οι Παπαδοπουλος και Λατσκο.....ειδικα ο Ουγγρος φαινεται να ξερει μπαλα και στην θεση του αριστερου εξτρεμ ηταν θετικος. Μας αρεσε το παθος του Φακινου καθως και η ορεξη του Χρηστου Πατσατζογλου. Σε γενικες γραμμες η ομαδα δειχνει να εχει συγκεκριμενο αγωνιστικο προσανατολισμο και φιλοσοφια. Ακομα ειναι παρα πολυ νωρις να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα παντως.

Για την ιστορια, η ομαδα μας κερδισε με 3-0 με γκολ των Τοροσιδη (18’ πεναλτι), Λετσκο (19’ δυνατο αριστερο σουτ) και Τζολε (72’ πεναλτι). Επομενο φιλικο της ομαδα ειναι την Κυριακη στις 22 του μηνα με αντιπαλο την Τσεχικη Πλτσεν.

Σχολιαστε τα φιλικα του Θρυλου μας στο φορουμ του thrylos-fans!

Ολυμπιακος (1ο ημιχρονο): Μπουτινα, Παντος, Αντζας, Παπαδοπουλος, Ντομι, Μενδρινος, Τοροσιδης, Νε, Λατσκο, Μπορχα, Ματσουκας.

Ολυμπιακος (2ο ημιχρονο): Νικοπολιδης, Ζεβλακοφ, Σεζαρ, Σικοφ, Λατσκο, Φακινος, Πατσατζογλου, Στολτιδης, Τζορτζεβιτς, Κωνσταντινου, Νουνιεζ.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Ερυθρόλευκος και ο Μήτρογλου!

Τα ερυθρολευκα του Θρυλου θα φοραει για τα επομενα πεντε χρονια ο Κωστας Μητρογλου. Ο επιθετικος της Εθνικης Ελπιδων υπεγραψε το συμβολαιο του και ανακοινωθηκε επισημα σημερα το μεσημερι απο την ΠΑΕ. Ο παικτης θα παρουσιαστει οταν επιστρεψει απο το Πανευρωπαϊκο Πρωταθλημα Ελπιδων που γινεται αυτη την περιοδο στην Αυστρια. Ο Μητρογλου θεωρειται ενα απο τα μεγαλυτερα ταλεντα που εχει η χωρα μας και αξιζουν συγχαρητηρια στους υπευθυνους της ομαδας μας που καταφεραν να τον φερουν στο Λιμανι!

Κωστα, σου ευχομαστε να εχεις την υγεια σου και να πανηγυρισουμε μαζι πολλους τιτλους!!! Καλως ηρθες στον Θρυλο!!!

Σχολιαστε τις υπολοιπες μεταγραφες τις ομαδας μας εδω και πειτε την γνωμη σας για τον Κωστα εδω.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Προετοιμασία Ολυμπιακού - Καλό Ξεκίνημα !

Η ώρα της κανονικής πλέον προετοιμασίας έφτασε. Η ομάδα αναχώρησε σήμερα 9:45 το πρωί για το Ζέεφελντ της Αυστρίας και παρά τους προ εβδομάδων φόβους μας ότι δεν θα συμπληρώνουμε δύο ενδεκάδες για οικογενειακά διπλά , τελικά με την προσθήκη του Ραούλ Μπράβο από αύριο θα φτάσουμε τους 24 παίκτες.
Η αποστολή αποτελείται από τους:
Νικοπολίδη, Μπούτινα, Παναγόπουλο, Αντζα, Τοροσίδη, Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Πάντο, Πατσατζόγλου, Ντομί, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδη, Γκαλέτι, Μενδρινό, Νε, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Μπόρχα, Ματσούκα, Παπαδόπουλο, Φακίνο και Σίκοφ.

Εκκρεμότητες υπάρχουν με την ενσωμάτωση των Μήτρογλου, Καστίγιο μετά την προετοιμασία στο Ζέεφελντ, την αμφίβολη παραμονή των Σίκοφ, Μπόρχα και ίσως Νε και βέβαια τις αναμενόμενες μεταγραφές δύο; ακόμη παικτών. Ας σημειωθεί και η συμμετοχή 5 παικτών από τις ακαδημίες της ομάδας μας (Παναγόπουλος, Μενδρινός, Ματσούκας, Φακίνος και Παπαδόπουλος) έστω και αν οι 2 τελευταίοι είναι από μεταγραφή.

Πολύ σύντομα και με τα πρώτα φιλικά θ' αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον να υπάρχει στις θέσεις που θα χρησιμοποιηθούν οι νεοφερμένοι παίκτες και όχι στα σκορ των παιχνιδιών. Από τέτοιες επιτυχίες χορτάσαμε πέρσι.

Το πρόγραμμα των φιλικών στην Αυστρία έχει ως εξής :

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Unterhaching 18:00 (18/7/07, Penzberg)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - FC Victoria Plzen 18:00 (22/7/07, Axams)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ankaragucu 19:00 (25/7/07, Hall)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - RCD Mallorca 18:30 (29/7/07, Worgl)

Οι παραπάνω είναι τοπικές ώρες , και όλα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν από τη ΝΕΤ.

Εμείς ξέρουμε τι δεν θέλουμε ν' ακούσουμε ως νέα από την προετοιμασία. Δε θέλουμε να "βγάζουν μάτια οι πιτσιρικάδες", "να σκίζει στα σπριντ ο Τζόλε με τον Κοβάσεβιτς", "να ξεχαστεί γρήγορα ο Ρίμπο απο τον .....", "μεγάλη εσωτερική μεταγραφή ο ....", "λάτιν μαγεία ο Θρύλος", και άλλα τέτοια κωμικά. Αυτά τα αφήνουμε για τους πρασινο-κίτρινους αντιπάλους μας οι οποίοι σήμερα δίνουν ρεσιτάλ γραφικότητας στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων.

Την ομάδα θα την κρίνουμε στα επίσημα παιχνίδια και κυρίως στα δύσκολα και κρίσιμα.

Καλή δουλειά παιδιά!

Σχολιάστε την προετοιμασία της ομάδας μας στο www.thrylos-fans.net/forum

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

Ραούλ ΣανΦελιξ - Μπράβο αυτή είναι μεταγραφή!


Ραούλ Μπράβο ΣανΦελιξ ο 5ος!. Μετά από αρκετά μεγάλη αναμονή ο πρώτος ξένος παίκτης για την άμυνα μας είναι και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έρχεται στον Ολυμπιακό κατευθείαν από τη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων που φάνηκε να φτάνουν και σε αδιέξοδο κάποια στιγμή η διάθεση της διοίκησης να κλείσει τον παίκτη ήταν εμφανής και οι διαπραγματευτικές προσπάθειες του Ιλια Ιβιτς είχαν τελικά απόλυτη επιτυχία.

Αν και στη σκιά του Ρομπέρτο Κάρλος όλα αυτά τα χρόνια, o 26χρονος αρ. μπακ είχε κάποιες καλές και με αρκετές συμμετοχές περιόδους στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και σίγουρα φαντάζει σαν αξιόπιστη λύση για να καλύψει την αρκετά προβληματική τα τελευταία 2 χρόνια θέση του αρ. μπακ στην ομάδα μας. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός αμυντικός, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη συνέντευξη τύπου ο παίκτης ήταν λιγόλογος αλλά ξεκάθαρος στις απαντήσεις του.
«Στη Ρεάλ δεν με είχαν εκτιμήσει τόσο. Στον Ολυμπιακό μου έδειξαν να με εκτιμούν περισσότερο και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου.»
Επίσης αναφέρθηκε στα όνειρά του θυμίζοντάς μας -άθελα του βέβαια- κάποιες προηγούμενες εφιαλτικές δηλώσεις :
«Τα όνειρα είναι όνειρα και όνειρό μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα Ευρώπης.»
Πρόβλημα προσαρμογής δεν αναμένεται να έχει γιατί ο μισός Ολυμπιακός του χρόνου θα μιλά Ισπανικά έστω και με διαφορετική προφορά ο καθένας. Αναφέρθηκε και σε αυτό μετά από ερώτηση δημοσιογράφου :
«Είμαι ικανοποιημένος που θα βρω στην ομάδα ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην Ισπανία γιατί θα μιλάμε την ίδια γλώσσα και θα επικοινωνούμε πολύ πιο εύκολα».
Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται είπε ότι το συζήτησε το θέμα με τον προπονητή και :
«Θα παίξω όπου με χρειάζεται η ομάδα. Δεν έχω πρόβλημα»

Ο Ιλια Ιβιτς στάθηκε στη σημασία του να έρχεται στην ομάδα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα σε μια πολύ καλή ηλικία. Σημείωσε βέβαια το γεγονός ότι τέτοιες μεταγραφές είναι πολύ δύσκολες κυρίως γιατί κανείς δεν συγκινείται από την προοπτική του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Τόνισε επίσης ότι ενδιαφέρονται να φέρουν παίκτες με νοοτροπία νικητή στην ομάδα ίσως έχοντας στο μυαλό του τα ανεπιτυχή ευρωπαϊκά αποτελέσματα της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια. Ο Τάκης Λεμονής τόνισε τις πολύ καλές μεταγραφές που έχουν γίνει ήδη στην ομάδα και συμπλήρωσε ότι περισσότερα λόγια θα πρέπει να πούμε στο γήπεδο.

Τα στατιστικά του Ραούλ Μπράβο με συμμετοχές και γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Λιντς από την οποία είχε ένα μικρό αλλά ασήμαντο πέρασμα είναι :
To Who is Who του Ραούλ Μπράβο
Όνομα: Ραούλ Μπράβο Σανφέλιξ
Ημερ. γέννησης: 14 Απριλίου 1981
Τόπος γέννησης: Βαλένθια, Ισπανία
Εθνικότητα: Ισπανική Ευρωπαϊκό Διαβατήριο: Ναι
Ύψος: 1.76 Βάρος: 72 κιλά
Oμάδα: Ρεάλ Μαδρίτης
Θέση: Κεντρικός αμυντικός/Αριστερός μπακ
Αριθμός φανέλας: 15
Ντεμπούτο στην Εθνική: Αύγουστος 2002 Συμμετοχές: 14 Γκολ: 0
Συμμετοχές σε Euro: Πορτογαλία 2004
Τρόπαια: Τσάμπιονς Λιγκ (2002), Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2002), Διηπειρωτικό (2002), Πρωτάθλημα Ισπανίας (2003, 2007), Σούπερ Καπ Ισπανίας (2003)

Σεζόν Σύλλογος Συμμετοχές
2006-07 Ρεάλ Μαδρίτης,9,0
2005-06 Ρεάλ Μαδρίτης ,18,2
2004-05 Ρεάλ Μαδρίτης 17,0
2003-04 Ρεάλ Μαδρίτης 42,1
2002-03 Λιντς (δανεικός) 5,0
2002-03 Ρεάλ Μαδρίτης 4,1
2001-02 Ρεάλ Μαδρίτης 10,0

Εμείς αφού ευχηθούμε με τη σειρά μας καλή επιτυχία στον Ραούλ Μπράβο μπορούμε πλέον να επισημάνουμε ότι οι κινήσεις της διοίκησης σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι πολύ καλές και ουσιαστικές. Καλό είναι όμως να είμαστε συγκρατημένοι και να περιμένουμε τα καλά λόγια που συνοδεύουν τους παίκτες που πήραμε φέτος να τα δούμε να γίνονται πράξεις και στο γήπεδο.
Σχολιάστε τη μεταγραφή στο www.thrylos-fans.net/forum

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Ο "φονιάς" στον Θρύλο!

Η είδηση «έσκασε» από το πουθενά πριν μερικές μέρες. Ο Θρύλος ήταν σε αναζήτηση ενός επιθετικού ικανού να δώσει και κύρος στην επιθετική γραμμή της ομάδας, αλλά συνάμα να προσφέρει και ουσία. Τελικά η επιλογή του Ιλια Ιβιτς ήταν ο Νταρκο Κοβασεβιτς, ο οποίος ηρθε, υπέγραψε και σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα από την ομάδα μας. Πολλοί θα πουν ότι είναι «γερασμένος» και «τελειωμένος». Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Νταρκο είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει μπάλα και το έχει αποδείξει τόσα χρόνια σε κορυφαία πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί. Αναμένουμε με αγωνιά να βουλώσει τα στόματα σε όλους εκείνους που ήδη έχουν βιαστεί να τον «ξεγράψουν»!

Καλώς όρισες λοιπόν Νταρκο…….να έχεις υγεία και πολλές κούπες στο τέλος της χρονιάς! Σχολιαστε το νεο μας αποκτημα εδω!

Η καριερα του Νταρκο:

Σεζόν ΟμάδαΣυμμετοχέςΓκολ
1992/93Πρόλετερ Ζρένιανιν2215
1993/94Πρόλετερ Ζρένιανιν2922
1994/95Ερυθρός Αστέρας3124
1995/96 (α)Ερυθρός Αστέρας1613
1995/96 (β)Σέφιλντ Γουένστντεϊ164
1996/97Ρεάλ Σοσιεδάδ358
1997/98Ρεάλ Σοσιεδάδ3317
1998/99Ρεάλ Σοσιεδάδ3016
1999/2000Γιουβέντους266
2000/2001Γιουβέντους215
2001/2002 (α)Λάτσιο70
2001/2002 (β)Ρεάλ Σοσιεδάδ198
2002/2003Ρεάλ Σοσιεδάδ3620
2003/2004Ρεάλ Σοσιεδάδ368
2004/2005Ρεάλ Σοσιεδάδ308
2005/2006Ρεάλ Σοσιεδάδ94
2006/2007Ρεάλ Σοσιεδάδ333


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Παρασκευάς, η Επιστροφή

Ηταν η πρώτη "κλεισμένη" μεταγραφή για φέτος, όμως η ΠΑΕ προτίμησε να ανακοινώσει μολις πριν λιγα λεπτά, την συμφωνία με τον Παρασκευά Άντζα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ :

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού Παρασκευά Αντζα, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Καλως ήρθες Παρασκευά. Σχολιάστε εδώ τη μεταγραφή.