Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Η Μόνικα στην οθόνη και ο Μπελούτσι στο γήπεδο!


Η ακριβότερη μεταγραφή μέχρι την επόμενη παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας με τον Φερνάντο Μπελούτσι της Ρίβερ Πλέιτ, να υπογράφει συμβόλαιο για 4,5 χρόνια.

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έκανε ποτέ η ομάδα μας είναι γεγονός και παρόλο που ποτέ δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι μια μεταγραφή θα αποδώσει τα χρήματα που δαπανώνται οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η διοίκηση δείχνει πλέον τη διάθεση να κάνει την υπέρβαση στα έργα και όχι μόνο στα λόγια.


Τα λεφτά του Νέρι και του Τσάμπιονς Λιγκ επενδύονται πίσω στην ομάδα και οι υπεύθυνοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κράμα νέων Ελλήνων με ποιοτικούς ξένους. Το γεγονός -που εύστοχα αναφέρθηκε στον τύπο- ότι η ομάδα πλέον συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης μάνατζερ Ζαχάβι αντί με τον γραφικό πονηρούλη Σέλουκ είναι ενδεικτικά του ποιοτικού άλματος που έχει κάνει και η διοίκηση του Ολυμπιακού. Και οφείλουμε καλόπιστα να το αναγνωρίσουμε όπως κατά καιρούς την έχουμε κρίνει αυστηρά για πολλά και διάφορα.

Ο Ιλια Ιβιτς αναφέρθηκε στη δυσκολία των διαπραγματεύσεων με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας, ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης άφησε ανοιχτό παράθυρο και για άλλη ή άλλες μεταγραφές μέχρι το τέλος του μήνα. Χαρακτηριστική είναι πάντως η αναφορά του τελευταίου στο ρίσκο που παίρνει η ομάδα κάνοντας μια τόσο ακριβή μεταγραφή αλλά και στην αναγκαιότητα του να γίνει κάτι τέτοιο αν θέλει ο Ολυμπιακός ν’ ανταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Ο παίκτης είναι 24 χρονών έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη αλλά έχει ήδη αξιοσημείωτες διακρίσεις στην Αργεντινή όπου σε σχετικό δημοψήφισμα έχει συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα της Λατινικής Αμερικής για το 2007, ενώ είναι έβδομος σε σχετική ψηφοφορία για καλύτερος παίκτης.

Οι δηλώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λίγο πολύ τυπικές «θα αγωνιστώ όπου και όποτε θελήσει ο προπονητής μου», «ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση» , «με ενδιαφέρει το τι θα κάνει η ομάδα και όχι η προσωπική μου διάκριση». Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να μείνει υγιής και να ενταχθεί στο κλίμα και τη νέα νοοτροπία της ομάδας όπου το σύνολο είναι πάνω από όλους. Σίγουρα η αργεντίνικη παροικία που έχει δημιουργηθεί φέτος στον Θρύλο θα τον βοηθήσει σε αυτό.

Αν και τα φώτα έκλεψε ο Μπελούτσι μαζί παρουσιάστηκε και ο Σίσιτς ο οποίος έχει αρκετό δρόμο και μεγάλο ανταγωνισμό μπροστά του για μια θέση στο κέντρο. Τις δυνατότητες όμως τις έχει και ελπίζουμε σιγά-σιγά με τη σκληρή δουλειά να βελτιωθεί και να προσφέρει στην ομάδα μας.

Σχολιάστε την μεταγραφή του Μπελούτσι στο
φόρουμ του Θρύλου