Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

Ραούλ ΣανΦελιξ - Μπράβο αυτή είναι μεταγραφή!


Ραούλ Μπράβο ΣανΦελιξ ο 5ος!. Μετά από αρκετά μεγάλη αναμονή ο πρώτος ξένος παίκτης για την άμυνα μας είναι και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έρχεται στον Ολυμπιακό κατευθείαν από τη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων που φάνηκε να φτάνουν και σε αδιέξοδο κάποια στιγμή η διάθεση της διοίκησης να κλείσει τον παίκτη ήταν εμφανής και οι διαπραγματευτικές προσπάθειες του Ιλια Ιβιτς είχαν τελικά απόλυτη επιτυχία.

Αν και στη σκιά του Ρομπέρτο Κάρλος όλα αυτά τα χρόνια, o 26χρονος αρ. μπακ είχε κάποιες καλές και με αρκετές συμμετοχές περιόδους στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και σίγουρα φαντάζει σαν αξιόπιστη λύση για να καλύψει την αρκετά προβληματική τα τελευταία 2 χρόνια θέση του αρ. μπακ στην ομάδα μας. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός αμυντικός, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη συνέντευξη τύπου ο παίκτης ήταν λιγόλογος αλλά ξεκάθαρος στις απαντήσεις του.
«Στη Ρεάλ δεν με είχαν εκτιμήσει τόσο. Στον Ολυμπιακό μου έδειξαν να με εκτιμούν περισσότερο και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου.»
Επίσης αναφέρθηκε στα όνειρά του θυμίζοντάς μας -άθελα του βέβαια- κάποιες προηγούμενες εφιαλτικές δηλώσεις :
«Τα όνειρα είναι όνειρα και όνειρό μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα Ευρώπης.»
Πρόβλημα προσαρμογής δεν αναμένεται να έχει γιατί ο μισός Ολυμπιακός του χρόνου θα μιλά Ισπανικά έστω και με διαφορετική προφορά ο καθένας. Αναφέρθηκε και σε αυτό μετά από ερώτηση δημοσιογράφου :
«Είμαι ικανοποιημένος που θα βρω στην ομάδα ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην Ισπανία γιατί θα μιλάμε την ίδια γλώσσα και θα επικοινωνούμε πολύ πιο εύκολα».
Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται είπε ότι το συζήτησε το θέμα με τον προπονητή και :
«Θα παίξω όπου με χρειάζεται η ομάδα. Δεν έχω πρόβλημα»

Ο Ιλια Ιβιτς στάθηκε στη σημασία του να έρχεται στην ομάδα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα σε μια πολύ καλή ηλικία. Σημείωσε βέβαια το γεγονός ότι τέτοιες μεταγραφές είναι πολύ δύσκολες κυρίως γιατί κανείς δεν συγκινείται από την προοπτική του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Τόνισε επίσης ότι ενδιαφέρονται να φέρουν παίκτες με νοοτροπία νικητή στην ομάδα ίσως έχοντας στο μυαλό του τα ανεπιτυχή ευρωπαϊκά αποτελέσματα της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια. Ο Τάκης Λεμονής τόνισε τις πολύ καλές μεταγραφές που έχουν γίνει ήδη στην ομάδα και συμπλήρωσε ότι περισσότερα λόγια θα πρέπει να πούμε στο γήπεδο.

Τα στατιστικά του Ραούλ Μπράβο με συμμετοχές και γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Λιντς από την οποία είχε ένα μικρό αλλά ασήμαντο πέρασμα είναι :
To Who is Who του Ραούλ Μπράβο
Όνομα: Ραούλ Μπράβο Σανφέλιξ
Ημερ. γέννησης: 14 Απριλίου 1981
Τόπος γέννησης: Βαλένθια, Ισπανία
Εθνικότητα: Ισπανική Ευρωπαϊκό Διαβατήριο: Ναι
Ύψος: 1.76 Βάρος: 72 κιλά
Oμάδα: Ρεάλ Μαδρίτης
Θέση: Κεντρικός αμυντικός/Αριστερός μπακ
Αριθμός φανέλας: 15
Ντεμπούτο στην Εθνική: Αύγουστος 2002 Συμμετοχές: 14 Γκολ: 0
Συμμετοχές σε Euro: Πορτογαλία 2004
Τρόπαια: Τσάμπιονς Λιγκ (2002), Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2002), Διηπειρωτικό (2002), Πρωτάθλημα Ισπανίας (2003, 2007), Σούπερ Καπ Ισπανίας (2003)

Σεζόν Σύλλογος Συμμετοχές
2006-07 Ρεάλ Μαδρίτης,9,0
2005-06 Ρεάλ Μαδρίτης ,18,2
2004-05 Ρεάλ Μαδρίτης 17,0
2003-04 Ρεάλ Μαδρίτης 42,1
2002-03 Λιντς (δανεικός) 5,0
2002-03 Ρεάλ Μαδρίτης 4,1
2001-02 Ρεάλ Μαδρίτης 10,0

Εμείς αφού ευχηθούμε με τη σειρά μας καλή επιτυχία στον Ραούλ Μπράβο μπορούμε πλέον να επισημάνουμε ότι οι κινήσεις της διοίκησης σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι πολύ καλές και ουσιαστικές. Καλό είναι όμως να είμαστε συγκρατημένοι και να περιμένουμε τα καλά λόγια που συνοδεύουν τους παίκτες που πήραμε φέτος να τα δούμε να γίνονται πράξεις και στο γήπεδο.
Σχολιάστε τη μεταγραφή στο www.thrylos-fans.net/forum