Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Άστρο λαμπρό τον οδηγεί !!! (Part II)

Οι γραμμές που θα ακολουθήσουν είναι η συνέχεια των όσων διαβάσατε πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Βέρντερ. Το παιχνίδι με τους Γερμανούς ανήκει στην ιστορία και βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την κλήρωση για τη φάση των 16. Μπορεί η 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λινγκ να αποτελεί παρελθόν, αλλά κανείς δε θα ξεχάσει τη μαγική βραδιά που μας έδωσε το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ένα εισιτήριο που θα κρατήσει ζωντανό το όνειρο τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του Μάρτη.


Ναι, προκριθήκαμε στους 16. Δεν είναι πια όνειρο, είναι πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός μας θα δώσει το παρών στη Νιον της Ελβετίας. Στις 21 Δεκέμβρη θα βρίσκεται ανάμεσα στα μεγαθήρια του θεσμού. Τι τύχη μπορεί να έχει ανάμεσά τους; Την ίδια με αυτή που είχαμε και στο Μονακό, όταν άρχιζε το ταξίδι στο όνειρο. Βέβαια μέχρι την κλήρωση ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται και να ελπίζει σε έναν βατό αντίπαλο. Υπάρχει όμως εύκολη ομάδα εδώ που φτάσαμε; Ξέρω πως πολλοί θα επιθυμείτε την Πόρτο, αλλά μήπως είναι παγίδα; Το όνομά της δεν τρομάζει μπροστά σε αυτά της Μίλαν, της Μάντσεστερ, της Μπαρτσελόνα, αλλά πώς να θεωρήσουμε αδύναμη μια ομάδα που έχει κερδίσει δυο φορές τη διοργάνωση; Θα απορείτε γιατί τα λέω όλα αυτά. Θέλω να αποτρέψω τα πανηγύρια στο ενδεχόμενο να διασταυρωθούμε με την Πόρτο. Τη θεωρώ κι εγώ την καλύτερη κλήρωση ( έχουμε 3-1-2 στις τρεις πρώτες χρονιές ), αλλά πότε μας χαμογέλασε η κληρωτίδα για να το κάνει τώρα; Κάτι όμως μου λέει πως θα κάνουμε ταξίδι στο Μιλάνο.


Ισως να έχω επηρεαστεί από τις πολλές συμπτώσεις μέχρι τώρα και γι αυτό να βλέπω ότι θα βρούμε αντίπαλό μας Ιταλούς. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι σε τρεις καλές μας παρουσίες ξεκινήσαμε από το δ γκρουπ δυναμικότητας; Όπως και το ΄98 ξεκινήσαμε με ισοπαλία, αλλά και τερματίσαμε με απολογισμό τους 11 βαθμούς. Και να δεχτώ ότι όλα αυτά είναι τυχαία. Τι θα πείτε όμως και για τον Κοβάσεβιτς που αντικαθιστά τον Γκόγκιτς; Δε νομίζετε πως μαζεύονται πολλά κοινά στοιχεία;


Υπάρχει όμως μια διαφορά. Τότε οι 11 βαθμοί μας έδωσαν την πρωτιά στον όμιλο. Αυτή τη φορά τη χάσαμε στην ισοβαθμία με τη Ρεαλ. Τι θα γινόταν όμως αν παίζαμε με κόσμο το παιχνίδι με τη Λάτσιο; Όμως με τα μήπως και τα αν, δεν πας πουθενά. Αυτό να το σκεφτούν όσοι προκάλεσαν την τιμωρία της έδρας μας, αλλά ξέχασα μήπως φταίει και γι αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης; Κρίμα που δε βρίσκεται ανάμεσα σε αυτή την παρέα, θεωρώ πως άξιζε μια θέση στο κόκκινο ρόστερ.

Επίσης ελπίζω να καταλάβατε και τη διαφορά που σας είχα επισημάνει. Διεκδικήσαμε την πρόκριση εντός έδρας και είδατε το αποτέλεσμα. Όχι μια απλή πρόκριση, αλλά θρίαμβος. Αρκούσε μια ισοπαλία ή έστω μια απλή νίκη, αλλά αυτά είναι για άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός μας δεν συμβιβάζεται με το ελάχιστο δυνατό. Θέλει να κάνει τη διαφορά και την έκανε και στις 11 Δεκέμβρη. Όταν άλλοι χαίρονται παίζοντας το περίφημο τσούκου-τσούκου μπολ και είναι ευχαριστημένοι να περνάνε οριακά με 8 βαθμούς, ο Ολυμπιακός αντιπαραθέτει τους 11 βαθμούς και τη διαφορά των 5 βαθμών από τον επόμενο. Κι επειδή κάποιοι έχουν την τάση όλα να τα ισοπεδώνουν, να τους θυμίσω ότι βάλαμε ( 3+3 ) γκολ στη δεύτερη ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Ποια είναι η Βέρντερ; Και για όσους ξεχνάνε και εύκολα να τους θυμίσω τα 5 γκολ στο Βεζερστάντιον. Ετσι δηλαδή για να ξέρουμε και τι λέμε.

Πάντως αν δεν πάμε καλά στη συνέχεια του θεσμού δεν πρέπει να αρχίσει η γκρίνια. Μακάρι να περνάγαμε και τα προηγούμενα χρόνια στους 16. Φέτος ας γίνει η αρχή ώστε να καθιερωθούμε στους κορυφαίους και βήμα-βήμα, χρόνο με το χρόνο να πάμε και πιο ψηλά. Να ευχαριστήσουμε τον Τάκη Λεμονή για την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας και κάποιοι του οφείλουν και μια συγνώμη. Με τον κυρ-Τάκη, τον Τάκαρο, τον Λέμονιτς ή όπως αλλιώς τον αποκαλείτε πήραμε δυο διπλά. Και τι διπλά, με ανατροπή αποτελέσματος. Το Τάκη-Ψυχάρα-Ολυμπιακάρα ήταν το λιγότερο που μπορούσε να ακουστεί για την προσφορά του. Το αν η ομάδα έχει «άστρο» ή αστέρια ( Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Λουα-Λουα, Τζόλε, Ιέρο ) θα αποδειχτεί στη συνέχεια. Στην μέχρι τώρα όμως παρουσία της, έδειξε πως έχει πάθος, ζωντάνια, τσαμπουκά, δύναμη, και ικανότητες είτε για να ανατρέπει αποτελέσματα, είτε απλά για να σκορπίζει τους αντιπάλους της.

Και για το τέλος ο πρόεδρος που δικαιώνεται για την επιλογή του προπονητή, αλλά και για την ενίσχυση της ομάδας στην καλοκαιρινή περίοδο. Αξίζουν και σε αυτόν συγχαρητήρια, αλλά οι ευθύνες του μεγαλώνουν. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και είναι ο μόνος που μπορεί να της την δώσει. Είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο για να βγουν χρήματα από το ταμείο της ομάδας. Ένα ταμείο το οποίο γέμισε ούτε λίγο ούτε πολύ με 18,5 εκ. ευρώ. Δε λέω να γίνουν σπατάλες, αλλά δε γίνεται να πάρουμε παίχτες αμφιβόλου αξίας. Ο κανόνας λέει πως ότι πληρώνεις…παίρνεις. Πρόεδρε μη χαλάσεις την καλή εικόνα της ομάδας κάνοντας μεταγραφές απλά και μόνο για να γίνουν. Δες τα αποτελέσματα που έφεραν παίχτες που αποκτήθηκαν με σεβαστά ποσά, και όχι με πενταροδεκάρες. Ας φάνει επιτέλους ότι τα παθήματα, έγιναν μαθήματα και να μπει οριστικά ένα τέλος στα πισωγυρίσματα.

Δε θα προτείνω ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να αποκτηθούν. Η τεχνική ηγεσία ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι η συνέντευξη του Θεοδωρίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ όπου είπε πως χρειαζόμαστε έναν αμυντικό. Ο Σάββας θεωρεί τον Κυργιάκο ως μια πολύ καλή λύση κι ότι θα κάνει καλό δίδυμο με τον Αντζα. Τι δίδυμο μπορούν να κάνουνε το θυμόμαστε όλοι από το 3-0 της Ριζούπολης. Προσωπικά δε θέλω να τον δω να φοράει την τιμημένη ερυθρόλευκη φανέλα. Αν πάλι είναι τόσο απαραίτητος στον προπονητή, το ξανασυζητάμε αφού προέχει το καλό της ομάδας. Φυσικά όμως θα πρέπει ο Κυργιάκος να ζητήσει δημόσια συγνώμη για ότι είχε προκαλέσει. Επίσης να παραδεχτεί ότι το πρωτάθλημα της σεζόν 2003-2004 ( 8ο ) το έκλεψε ο βάζελος με τη βοήθεια του Δούρου κι ότι ανήκει στον Ολυμπιακό. Και μια πληροφορία…μην παραξενευτείτε αν δείτε να γυρίζει στην ομάδα ένας παλιός γνώριμος…


Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος !!!